Mik Džeger odbija da napiše „dosadnu biografiju”

Izvor: poznati.info
Postavljeno 04 Jun 2013

Ser Mik Džeger je demantovao da će da napiše autobiografiju i tako proba da nadmaši literarni uspeh svog kolege iz benda Kita Ričardsa.

225610_mik-dzeger4-foto-reuter_f

 

Džeger je rekao da ne želi da prosipa tajne iz sopstvenog života ili ljudi iz svog okruženja, naročito ako se uzme u obzir da je njegov propali okušaj u tome bio „dosadan”.

U intervjuu koji je dao za julnsko izdanje „Q magazine”, ser Mik je rekao da odbija da napiše knjigu.
- Ne, i dalje nemam nameru to da radim. A nedavno su me opet pitali.

Prisećajući se prethodnog pokušaja 1983. za koji je dobio avans od milion funti, ser Mik je rekao:

– Počeo sam da pišem zbog novca ali se ispostavilo da je kopanje po sopstvenoj prošlosti veoma dosadno i depresivno. Hteli su da pišem o bliskim ljudima i odam razne tajne. Shvatio sam da to ne želim. Prestao sam da pišem i vratio sam novac.

I bivša supruga Mika Džegera je takođe dobila avans za svoje memoare ali se predomislila i vratila novac.

Gitarista Kit Ričards je 2010. izdao odlično primljene memeoare nazvane „Život” (Life) u kojima je dao niz nelaskavih komentara o frontmenu koga zna od detinjstva. Džegera je naročito uvredila opaska vezana za njegovu muškost.

Navodno je tražio i da mu se Kit lično izvini da bi uopšte razmotrio turneju povodom 50. godišnjice benda krajem 2012.

- Rekao sam Miku da je trebalo da pročita ono što sam izostavio – našalio se Ričards. – Rekao sam mu i da znam da je te rečenice izvukao iz konteksta i da treba da pročita celu knjigu. Ali naravo da sam se izvinio, rekao sam da mi je žao ako sam mu izazvao bilo kakav bol i nelagodu, štagod… Ma rekao bih mu bilo šta samo da okupimo ponovo bend. I rođenu majku bih slagao – priznao je Ričards.

Reklame

Ostavite komentar