Tužba protiv Jelene Karleuše

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 30 Jun 2013

Pevačici Jeleni Karleuši preti tužba. Novopazarski portal “Sandžakhaber” preneo je u nedelju informaciju da je gej ikona tokom nedavnog koncerta u Beogradu, miksom jedne pesme u kojoj se čuje ezan (poziv muslimanima na molitvu) i šehadet (tekst prilikom stupanja u islam) izazvala “revolt, ljutnju i bes muslimana”.

spek-JK_620x0

Na “Fejsbuku” se pojavila i grupa pod imenom “Inicijativa za tužbu protiv Jelene Karleuše zbog uvrede islama”, koju je za samo jedan dan lajkovalo čak 11.000 ljudi.

U komentarima ove informacije, Novopazarci su podeljeni. Jedni tvrde da u pesmi “Duboko ranjena”, Jelena Karleuša “arabik-miksom” ničim nije uvredila muslimane, da je reč o pevačici koja nije opterećena nacionalizmom i da je neopravdano napadaju, dok drugi smatraju da se radi o javnom i otvorenom provociranju muslimana. Inicijatori podnošenja tužbe protiv Jelene Karleuše tvrde na svom profilu da je poznata pevačica iskoristila ezan, muslimansku svetinju, u komercijalne svrhe i da je time “uvredila sve što je islamsko”.

Informacije sa “Sandžakhabera” u nedelju nije komentarisao nijedan od velikodostojnika Islamske zajednice Srbije.

Reklame

Ostavite komentar