TV kritičari: ”Štreberi” – najbolja komedija

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 14 Jun 2013

Seriju “Štreberi”, koju gledamo na televiziji B 92, američki TV kritičari proglasili su za Najbolju komediju, dok su serije “Breaking Bad” i “Igra prestola” osvojile nagradu u kategoriji drame. Proglašavanje najboljih u mnogim televizijskim kategorijama odigralo se u nedavno u Los Anđelesu.

spek-streberi_620x0

Film “Iza kandelabra”, koji je otvorio ovogodišnji Filmski festival u Kanu, osvojio je nagradu u kategoriji Najbolja mini-serija ili film, a Majkl Daglas, glavni akter filma, proglašen za Najboljeg glumca u istoj kategoriji.

Brajan Kranston iz serije “Breaking Bad” osvojio je titulu Najboljeg glumca u dramskoj seriji. Džulija Luis-Drajfus iz političke komedije “Veep” ovenačala se nagradom kritike za Najbolju glumicu u komediji, a njen kolega Luis Si Kej koji igra u seriji “Louie” osvojio je istu nagradu ali u muškoj kategoriji.

- Proveo sam čitav život ignorišući šta kritika kaže i piše. Od večeras se strategija promenila – izjavio je Si Kej posle dodele nagrada.

Prošlogodišnji dobitnik nagrade u kategoriji drame, serija “Domovina” nije osvojila nijednu nagradu, kao ni serija “Ljudi sa Menhetna”.

Iznenađenje večeri je malo poznata glumica Tatjana Masleni, koja je za ulogu u Bi-Bi-Sijevoj drami “Orphan Black”, osvojila nagradu za Najbolju glumicu u drami.

Pobednike treće dodele Nagrada televizijskih kritičara birali su članovi novinarske asocijacije televizijskih mreža.

Reklame

Ostavite komentar