„Whitesnake“ zapalili Kalemegdan

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 15 Jun 2013

Čitava Kalemegdanska tvrđava u petak veče se tresla u ritmu hitova legendarnog britanskog rok benda Whitesnake, koji je održao spektakularan koncert pred oko 15.000 vatrenih fanova.

vajt snejk 1406 2013 02_620x0

 

Iako su Britanci, „Zmije“ su koncert počele kao Švajcarci. Tačno u minut, kada su kazaljke pokazale 22 časa, na binu su kročili Dejvid Koverdejl i ekipa, a podijum je planuo.

Binu su šarali laseri svih boja, a iz hiljade grla čuo se vrisak. Tek tada se sa bine prolomio se hit „Give me all your love tonight“. Prisutna publika svih generacija uglas ih je pratila.

Pevale su se pesme „Is This Love“, „Fool For Your Loving“, „Love Ain’t No Stranger“, ali i aktuelni singlovi iz 2011. godine „Forevermore I Love“ i „I’ll Set You Free”.

Nastup su završili pesmom „Here I Go Again“.

Međutim, publika se sa tim nije složila. Tražila je još. I dobila je, jer su Whitesnake odsvirali „Ain’t no Love“

In the Heart Of The City“, a na bini se zavijorila i srpska zastava, što je još više zapalilo zadovoljnu publiku. Potom su odsvirali „Soldier Of Fortune“ i „Still of the Night“, sa kojom su se oprostili od Beograda. Konačno, u ponoć sve je utihnulo.

Britancima je ovaj koncert bio treći nastup u glavnom gradu Srbije. Jednako kvalitetno svirali si 2006. godine, kada su rasprodali Tašmajdan, a 2011. nastupili su u „Areni“ na oproštajnoj turneji „Džudas prista“.

Reklame

Ostavite komentar