Na Egzitu će biti i tajnih žurki

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 08 Jul 2013

Više od 35.000 ljudi već je rezervisalo svoje mesto na Egzitu, koji počinje u sredu nastupom grupe Šik. Generalni menadžer festivala Dušan Kovačević je izdvojio specijalitete festivala koji se ove godine održavaju pod sloganom “R:Evolucija”.

exit

Festival počinje već u sredu.
- Velika nam je čast i zadovoljstvo što će na otvaranju festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiti jedno od najznačajnijih imena u istoriji savremene muzike i, za mnoge, najveći producent svih vremena – Nil Rodžers i njegov originalni bend Šik (Chic)! Za Nila je dovoljno reći da je producent, kompozitor i gitarista koji stoji iza najvećih uspeha, singlova i albuma velikana kao što su Dejvid Bouvi, Duran Duran, Madona, za koga su se otimali giganti kao što su Mik Džeger i Majkl Džekson. Pored njega nastupiće i hor Viva Vox, a ceo događaj biće praćen audio-vizulnim efektima, uz nastup nekoliko performans trupa i ples sa strujom londonske trupe Arcadia, koji će biti izveden Tesli u čast.

Našta Kovačević stavlja akcenat?

- Svakako treba izdvojiti nastup benda Atoms for Peace iza koga stoji spiritus movens Radioheada Tom Jork, pojačan Fliom iz R.C.H.P., producentom Radioheada i bubnjarom R.E.M. Svi svetski festivali se otimaju ove godine za njih, a isključivo zahvaljujući ugledu Egzita, naš festival će biti jedan od retkih koji će imati ekskluzivitet da ovaj bend predstavi domaćoj i međunarodnoj publici, nabraja Kovačević.

Ipak, ima i mnogo “povratnika”…
- Svi drugi headlineri nastupiće u potpuno novom izdanju. Nik Kejv po prvi put dolazi sa Bed Sidsima (Bad Seeds) i najnovijim izdanjem, koje je već proglašeno za album godine. Dejvid Geta dolazi sa do sada neviđenom produkcijom i specijalnim nastupom sa kojim nastupa na glavnim binama evropskih festivala, dok Snup Dog dolazi ne samo sa novim albumom već i novim pseudonimom Snup Lajon. Imaćemo po prvi put i festival u okviru festivala, jedino evropsko izdanje “Warrior Dance” festivala ove godine sa srpskoj publici omiljenim Prodidži (Prodigy) u glavnoj ulozi, a od noviteta bih istakao i Rudimental koji trenutno hara evropskim top-listama. Biće i novih bina, tajnih žurki i mnogo toga zbog čega će ovogodišnji Egzit biti veoma poseban.

Reklame

Ostavite komentar