Predstojeći događaji u Beogradu koje ne smete propustiti

Izvor:
Postavljeno 20 Aug 2014

Beograd nikada nije oskudevao u ponudi najrazličitijih dešavanja iz sfere kulture, zabave ili sporta. Ponekad, čini nam se da je tečko napraviti slekeciju onoga što bismo voleli da vidim, čujemo, doživimo. Ovakav odabir u velikoj ponudi, naročito je važan onima od nas koji ne živimo u Beogradu i koji osim par slobodnih dana na poslu ili fakultetu, moramo dobro da organizujemo i svoj smeštaj i boravak u glavnom gradu.

Upravo iz tog razloga, ovde smo izdvojili svega par događaja koji bi u narednom periodu trebalo da privuku i vašu pažnju.

Coffee Fest Serbia (Festival kafe)

26. i 27. septembra u „Ušću“ održaće se prvi Coffee Fest Serbia. Pod naslovom “Otvori svoja čula”, Festival Kafe okuplja sve kojima je kafa na prvom mestu: od proizvođača i distributera kafe i prateće opreme do svih nas koji svakodnevno uživamo u ovom braonkastom napitku. Ceo svet kafe smestiće se pod jedan krov u Poslovnom centru „Ušće“. Festival će nas voditi kroz priču o putevima kafe, načinima prerade, procesima proizvodnje i pripremi dobrog napitka.

kofi-fest

Festival je koncipran tako da se sastoji od izložbeno promotivnog programa, edukativnog i informativnog dela, zabavnog programa i kutka za najmlađe. U humanitarnom delu festivala moći ćete da popijete kafu sa nekim od poznatih.

Vlatko Stefanovski u Centru Sava

Četiri decenije rada i promocija novog albuma „Seir“, dovoljan su razlog da 10. oktobra budete u Sava Centru. Legendarni gitarista, lider čuvenog sastava „Leb i sol“, Vlatko Stefanovski spada u sam svetski vrh instrumentalista na najpopularnijem žičanom instrumentu. Sarađuje, ili je sarađivao sa brojnim svetskim muzičarima, poput Teodosi Spasova, Manu Kačea, Tomija Emanuela, Stočela Rosenberga i mnogih drugih. Početak ovog koncerta, zakazan je za 20 časova.

stefanovski

„Riblja Čorba“, akustični koncert

31.10. i 1.11. u Velikoj dvorani Centra Sava, po prvi put u trideset šest godina dugoj karijeri, “Riblja Čorba” će održati svoj akustični koncert. Svoje najpoznatije hitove, bend će izvoditi u pratnji gudačkog orkestra, a svi instrumenti, čak i oni na kojima sviraju članovi benda, biće akustični. Osim ovoga, bend priprema još dosta iznenađenja za ove nastupe.

bora-corba

Inače, datumi ovih nastupa nisu slučajno odabrani, i sami koncerti biće prilika da frontmen benda, legendarni Bora Đorđević, zajedno sa publikom proslavi svoj 62. Rođendan.

    The Best Of 90s

Drugog septembra, i to na tajnoj lokaciji u gradu, nastupiće svetska muzička senzacija devedesetih, Dr. Alban. Svi oni koji su odrastali i sazrevali devedesetih, sećaju se ogromnog uspeha hitova „It’s my life“, „Hello Africa“, „Sing Halleluia“, „Look who’s talking“. Nastup Dr. Albana, uvertira je u veliki spektakl koji nas očekuje 11. oktobra u Kombak Areni, koncerta „Best of 90′s“, na kome će svoje nastupe imati najveći dance bendovi devedesetih, poput „Snap“, „Technotronic“, „2 Unlimited“, „C&C Music factory“, „Snow“, „Ace of Base“, „Culture Beat“ i „La Bouche“. Ovo je prava prilika da se nešto stariji provedu uz zvuke svoje mladosti, a da oni mlađi uživo čuju muziku svojih roditelja.

devedesete

Il Divo u Areni

Ukoliko ste ljubitelj klasike, ne propustite da posetite Beograd 24. septembra, kada će u Kombak Areni nastupiti poznati kvartet „Il Divo“. Il Divo je prva i najuspešnija klasično-pop grupa koja uspešno kombinuje različite muzičke stilove koju je osnovao slavni producent Sajmon Kauel zaslužan za programe kao što su X Factor, Britain’s Got Talent, American Idol i dr. Ovaj koncert deo je njihove svetske turneje pod nazivom „A Musical Affair“ na kojoj promovišu novi album prepun pesama iz mjuzikala. Zanimljiv letnji miks klasične i popularne muzike, za sve prave muzičke sladokusce.

il-divo

Izbor je svakako veliki, a mi smo ovoga puta pokušali da vam predstavimo samo neke od najaktuelnijih događaja u narednom periodu. Za koji god koncert da se odlučite, dolazili u „solo režiji“, sa partnerom ili celom porodicom, ne zaboravite da na vreme rezervišete svoj smeštaj u prestonici. U Beogradu je to moguće i u nekom od udobnih apartmana, u kojima ćete imati svu neophodnu privatnost i osećaj sopstvene kuće!

Reklame

Ostavite komentar