Sve više poznatih pije čajeve

Izvor:
Postavljeno 04 Aug 2014

 

Opšte je poznato da medijske ličnosti moraju da ostanu fit i da lepo izgledaju skoro tokom cele godine. Odvajaju velike svote novca za raznorazne tretmane lepta i podmladjivanja sve u cilju da se ostane IN i da se izgleda lepo što je duže moguće.

ispijanje-caja

Imajući to u vidu, sve veći broj poznatih ličnosti se okreće prirodnim varijantama kako lečenja tako i održavanja u dobroj formi i dobrom izgledu. Jedna od tih stvari kojima se poznati okreću su svakako biljke iz prirode i zdravi čajevi.

Na svetu postoji na stotine različitih vrsta čajeva i čajnih mešavina. Odredjene vrste čajeva su dobre za odredjene stvari, pa je tako:

Zeleni čaj – poznat po tome što pomoću njega možete izbaciti toxine iz vašeg tela, a takodje vam može pomoći i pri mršavljenju i ubrzavanju metabolizma. Pored svega toga pozitivno utiče i na celokupno zdravlje organizma i ponaša se kao diuretik.

Crni čaj – pravi se od iste biljke (Camellie Sinensis) kao i zeleni ali se po efektima razliku od njega. Crni je poznat po tome što utiče na poboljšanje srčanog zdravlja, bori se protiv mnogobrojnih virusa, a pored toga je i odličan kao preventivno sredstvo protiv nastanka raka. Neke poznate ličnosti preferiraju da crni čaj piju u kombinaciji sa mlekom. Ipak stručnjaci preporučuju da se crni čaj konzumira bez dodavanja mleka jer bi u suprotnom mleko umanjilo njegove pozitivne efekte na zdravlje srca.

Oolong čaj – jako je popularan kod poznatih i slavnih ličnosti jer ima jako dobar efekat na zdravlje, negu i podmladjivanje kože. Pored toga, važi i za sjajan prirodni sagorevač masti. Od bitnih svojstava vezanih za ovaj čaj trebamo još spomenuti da ga možete koristiti i ako želite zdravije i lepše zube.

Pored ove 3 jako popularne vrste čajeva, moramo tu spomenuti naravno i čaj od djumbira, od žalfije, zatim čaj od nevena, koprive, maslačka, žen šena i mnogi drugi.

Medju poznatim ličnosti, kako u svetu tako i kod nas iz dana u dan su sve popularnije razne prirodne mešavine više vrsta čajeva. Jedna od takvih najlekovitijih čajnih mešavina je svakako Brojsov čaj.

Brojsov čaj je progurao čuveni Rudolf Brojs i on se sastoji iz 4 biljke a to su žalfija, kantarion, nana i matičnjak. Ova mešavina čajeva je odlična i mnoge poznate i slavne ličnosti je koriste za detox organizma, razne disajne probleme kao i za kardiovaskularne probleme i jačanje imuniteta kao i opšteg zdravstvenog stanja.

S obzirom da se poznati sve više opredeljuju za prirodne i zdrave varijante uz pomoć čajeva, zašto ne bi i vi razmislili o tome da počnete sa zdravijim načinom života i naredni dan započnete sa svežom šoljicom čaja.

 

Reklame

Ostavite komentar