Računar koji je najskuplje prodat na aukciji – model Apple 1

Izvor:
Postavljeno 27 Jul 2015

lap1Najskuplji računar je prvi model računara a proizvod je kompanije Apple. Ovaj računar ručno su sklopili Stiv Džobs i Voznijak, a ono što fascinira jeste cena po kojoj je prodat na aukciji. Naime, na poslednjoj aukciji ovaj model prodat je za neverovatnih 671,400 $!

Najskuplji računar je prvi model računara a proizvod je kompanije Apple. Ovaj računar ručno su sklopili Stiv Džobs i Voznijak, a ono što fascinira jeste cena po kojoj je prodat na aukciji. Naime, na poslednjoj aukciji ovaj model prodat je za neverovatnih 671,400 $!

Prvi vlasnik ove tehnološke mašine bio je Fred Hetfild, a on je ovaj model prodao za 40,00$.

Iako je Stiv Džobs napustio ovaj svet, interesovanje i zanesenost Apple tehnologijom žive i posle njega. U novembru prošle godine ovaj model dobio je novog vlasnika, a on ga je platio neverovatnih 640,00 $. Novi vlasnik računara popravio ga je i osposobio, a poslednja aukcija na kojoj je izlagan, učinila da je ponovo dobije svog vlasnika. Novi vlasnik je sa istoka i želeo je da ostane anoniman. Kompjuter koji je prodat ima potpis Voznijaka, a kupac je ujedno uz njega dobio i Džobsovo staro pismo o poslovnoj transkaciji.

lap

Priča o prvom modelu nastala je davno, kada je još Stiv Voznijak sklopio ovaj računar u garaži Stiva Džobsa. Ujedno, postoji još pet ovakvih računara koji su još funkcionalni. Interesantna je činjenica da je prvi Apple-ov model ili Apple 1, još davne 1976. godine prodavao se za 666 dolara, a sastojao se samo od matične ploče sa elektronskim kolima.

lap1

Reklame

Ostavite komentar