Šta poznati vole da jedu kad dođu u Srbiju

Izvor:
Postavljeno 24 Jul 2015

hranaIako nema poznate i slavne ličnosti koja je došla u Beograd i nije popila čašicu dunjevače, ipak većina njih se opredeljuje za mikrobiotičku hranu, kako kaže vlasnika „keteringa za poznate“ Dragana Erić.

Iako nema poznate i slavne ličnosti koja je došla u Beograd i nije popila čašicu dunjevače, ipak većina njih se opredeljuje za mikrobiotičku hranu, kako kaže vlasnika „keteringa za poznate“ Dragana Erić.

Iako  se nekad „dopingovao“ enormnim količinama alkohola i još koječega, Mik Džeger je jeo ribu list, Sting je vegetarijanac koji ne jede čak ni ribu, a Ralf Fajns i Džerard Batler tražili su velike količine voća, naravno, organskog.

Kada je gostovao u Beogradu, Mik Džeger je pohavlio srpsku kuhinju, i iako je nekad živeo veoma nezdravo, danas se ipak odlučuje za supicu od luka i sok od cvekle. Kako su godine učinile svoje, a i stil života koji je ozbiljno narušio njihovo zdravlje, pa tako o istom moraju da brinu uz ozbiljan pristup hrani i režimu ishrane.

Vlasnica „keteringa za poznate“ Dragana Erić kaže da zvezde koje su dosad dolazile u Srbiju uglavnom se odlučuju za makrobiotičku hranu , među njima su pored Stonsa, Duran Duran, Sting i The Police, Bili Ajdol, Rijana, Santana, i mnogi drugi.

Za Stinga je poznato da je vegetarijanac koji ne konzumira čak ni ribu, te uglavnom jede voće i povrće koje mora da bude organskog porekla. Ipak, alkohol ne isključuje, a kao dobar poznavalac voli da uživa u najboljim i nakvalitetnijim sortama vina. Iako je njegov režim ishrane veoma sužen, oni koji su ga vidjeli kako jede i pije, kažu da je nepopravljivi hedonista i da je zaista fascinantno posmatrati ga dok uživa. A kada je u pitanju srpska kuhinja, od svega je najviše uživao u supi od luka.

Mik Džeger je poznat i kao neko ko je „izvoljevao“, jer je za svaki obrok u toku dana zahtevao da mu se pripremi i po dvanaest jela. Ono što je najviše jeo uglavnom je bila riba ( i to list koju najviše voli), bareno povrće, a kada su u pitanju napici to su bili sokovi od ekološki gajenog voća u potpuno čistom okruženju koje je moralo da se naručuje. Za „Stonse“ kako tvrdi vlasnica keteringa, rajder lista bila je zaista kompleksna, te da su njihovi lični asistenti morali da degustiraju svako jelo pre Džegera i Ričardsa. Ipak, sav trud se isplatio jer je poznati časopis „Rock and more“ objavio da je na čitavoj turneji Stonsa najbolja hrana koju su jeli bila upravo u Srbiji.

stonsi

Dragana je takođe izdvojila od mnogobrojnih slavnih ličnosti i Ralfa Fajnsa i Džerarda Batlera za koje je rekla da su uživali u velikim količinama slatkiša, ali i organski uzgojenog voća, naročito borovnica koje rastu na planini na određenoj nadmorskoj visini, a koje se ručno beru.

Ipak, na kraju niko nije odoleo rakiji dunjevači, pa bez obzira na režim ishrane i starosnu dob, u njoj su svi podjednako uživali. A i prošlost se teško zaboravlja.

Reklame

Ostavite komentar