Kontraverzne aplikacije – žene javno ocenjuju muškarce sa kojima su bile

luluOva nova kontraverzna aplikacija izazvala je buru reakcija kod jačeg pola, jer je reč o njihovom ocenjivanju. Naime, aplikacija pod nazivom Lulu a koja je napravljena u svrhu pronalaženja muškaraca i funkcioniše na teritoriji Kanade, SAD-a i Velike Britanije uznemirila je mnoge muškarce koji su se našli na tapeti ove aplikacije gde žene koje su korisnice ovog servisa javno ocenjuju muškarce sa kojima su bile.

Ova nova kontraverzna aplikacija izazvala je buru reakcija kod jačeg pola, jer je reč o njihovom ocenjivanju. Naime, aplikacija pod nazivom Lulu a koja je napravljena u svrhu pronalaženja muškaraca i funkcioniše na teritoriji Kanade, SAD-a i Velike Britanije uznemirila je mnoge muškarce koji su se našli na tapeti ove aplikacije gde žene koje su korisnice ovog servisa javno ocenjuju muškarce sa kojima su bile.

lulu

Rezultati i ocenjivanje odnose se na to da žene daju bodove za gotovo sve: izgled, manire, ponašanje, ali i za mnogo intimnije stvari, kao što je ocena sposobnosti u krevetu. Korisnice ovog servisa u svojim ocenama veoma često idu i dalje iznoseći detalje, pa tako koriste i hashtagove kao što su #predivanosmehalilažan#, #nijenazvaosledećidan#, i sl.

Kreator ove aplikacije svakako se podrazumeva da je žena, Alexandra Chong iz Kanade koja je ovu aplikaciju napravila u nameri da pomogne ženama kako bi lakše odabrale muškarca putem interneta, kako bi njihov izbor bio pametniji, bolji i sigurniji. Ona je izjavila da je ova aplikacija stvorena radi sigurnosti jer veoma često ne znamo ko je na drugoj strani, a sa javnom prozivkom i razotkrivanjem povećava se i veća odgovornost muškaraca. Ona kaže da su njene namere potpuno dobronamerne i čiste, te da nastoji upravo da zadrži i ostvari zdrav muško-ženski odnos.

Ipak, iako je aplikacija Lulu doživela veliku popularnost, izazvala je negativne reakcije kod mnogih muškaraca koji kažu da se na ovaj način tretiraju kao stvar, te da se narušavaju njihova intima i privatnost.

lulu1

Jedan je upravo iz ovih razloga pokušao i da tuži ovu kompaniju, a njegovo ime je Felippo de Almeida Scolari iz Sao Paula. On je zbog „niskih ocena“ i hashtagova #jeftinijiodhlebaiputera“ i #trebadoćisupozorenjem“, osetio se strašno uvređenim smatrajući da za ovu po njemu nepravdu neko treba i da odgovara.

lulu2

Ostavite komentar