Mozgovi sa crvenog tepiha

Izvor:
Postavljeno 06 Aug 2015

IQIako najčešće sudimo stereotipno, pa pevače, glumce i druge poznate ličnosti svrstavamo u one sa ne baš mnogo pameti, istina je drugačija. Činjenica je da vredi i ona poznata izreka „više sreće nego pameti“, ali srećna prilika ili okolnost nisu večne, pa tako treba nešto i pameti da bi ona bila dugotrajna kada je u pitanju uspeh. Dakle, ljudski faktor, ipak je bitan.

Iako najčešće sudimo stereotipno, pa pevače, glumce i druge poznate ličnosti svrstavamo u one sa ne baš mnogo pameti, istina je drugačija. Činjenica je da vredi i ona poznata izreka „više sreće nego pameti“, ali srećna prilika ili okolnost nisu večne, pa tako treba nešto i pameti da bi ona bila dugotrajna kada je u pitanju uspeh. Dakle, ljudski faktor, ipak je bitan.

Tekstovi inteligencije pokazali su da mnoge poznate ličnosti iz ovog razloga zaslužuju poštovanje, a među najpoznatijim su Madonna, Sharon Stone, Quentin Tarantino, Natalie Portman, i drugi. Ove svetske zvezde imaju natprosečnu inteligenciju, na kojoj bi im zavideli mnogi naučnici.

Iako je još sa šesnaest godina napustio školu, Quentin Tarantino ima 160 IQ, a mnogi smatraju da je u filmovima ovog neobičnog reditelja uočava njegova neopoziva genijalnost. Činjenica je i da je on na filmsku scenu donio neke od najboljih i najgledanijih filmova.

IQ1

I pop diva, Madonna, zaslužuje svoje počasno mesto u Mensi, jer svojim IQ od 140 ipak potvrđuje da joj za uspeh nije bila dovoljna samo sreća, da bi dostigla popularnost kakvu ona ima, nego da je za nju upotrebila i „moždane vijuge“.

IQ3

Stereotipni sud o lepim i atraktivnim plavušama, porušila je upravo jedna ovakva, a reč je o junakinji „Niskih strasti“ Sharon Stoune. Naime, ova glumica nema samo lepu spoljašnjost, nego i pamet, a to potvrđuje njen IQ od 154. Ova lepa plavuša svoju inteligenciju potvrdila je i kada je dobila stipendiju za Edinboro univerzitet u Pensilvaniji, a ujedno je jedan od najpriznatijih članova Mense.

IQ

Natprosečnom inteligencijom može se pohvaliti i glumica Natalie Portman, koja je još kao devojčica dobijala važne uloge. Fakultetsku diplomu dobila je 2003. godine na katedri za psihologiju i na prestižnom Harvardu, a tečno govori nekoliko jezika, među kojima su japanski, francuski, hebrejski, nemački i arapski. Iako je gluma ovoj Oskarovki najveća ljubav, činjenica je i da je objavila nekoliko naučnih radova, te da je bila i gostujući predavač na Univerzitetu Columbia.

IQ2

Reklame

Ostavite komentar